måndag 20 oktober 2008

Gör det så bra som möjligt

Det mesta vi gör händer utan att vi tänker på vad vi gör. Mitt förslag är att vi istället gör saker så perfekt som möjligt.

Om perfektion verkligen finns kan ju diskuteras, men det ska jag inte göra här. Du behöver inte göra saker perfekt, men du kan och ska göra ditt bästa.

Hur ofta tränar du? Tre gånger i veckan? Sex gånger i veckan? Kanske kan man alltid träna? Ja, i stort sett, är mitt svar. Genom att utföra allt man gör, som att äta, öppna flingpaketet, andas och gå så perfekt som möjligt, genom att använda så lite energi som möjligt. Helst ska man göra detta hela tiden, varje dag, men i början kommer det vara svårt att hålla koncentrationen uppe.

Detta är något som jag har läst om ett par gånger av bra skribenter. Bland annat av Blane här http://blane-parkour.blogspot.com/2007/10/how-often-do-you-train.html och i boken "Den fredlige krigarens väg" där det står om en kille som tränar gymnastik i USA:s landslag. Han utför ett nummer på bommen som är riktigt bra, kanske till och med perfekt. Senare träffar han sin mentor som tittade utan att killen visste om det, mentorn berättar för honom hur dåligt hans hopp ner från bommen var, efter att själva bomprogrammet var över.

Inga kommentarer: